Ai întâlnit persoana potrivită și ești gata să o ceri în căsătorie, dar nu ai idei despre modul în care va arăta și se va desfășura acest moment special. Dragostea este un sentiment magic și profund, pe care adesea nu-l putem exprima doar prin cuvinte.

Cert este că nu există vreun mod ideal de a cere pe cineva în căsătorie, mai ales că fiecare persoană este unică. De aceea, cei mai mulți aleg să își declare dragostea și dorința de a petrece viața alături de persoana iubită prin moduri inedite pentru o cerere în căsătorie, care să fascineze prin emoțiile transmise și să rămână întipărită pentru totdeauna ca una dintre cele mai frumoase amintiri. 

Totuși, chiar și cele mai îndrăgostite persoane pot întâmpina dificultăți în ceea ce privește cererea în căsătorie. Iată câteva propuneri de moduri inedite pentru o cerere în căsătorie din care să te inspiri.

  1. Cărticică de tip flipbook

O astfel de cărticică se bazează pe faptul că fiecare pagină conține o imagine. Pe măsură ce treci de la o pagină la alta, imaginea se schimbă subtil surprinzând mișcarea. Cu cât schimbi paginile mai repede, cu atât tranziția va fi mai reală.

Imaginile pot ilustra momente din viața cuplului sau cadre care proiectează momente din viitor. De asemenea, pe ultima pagină ar trebui să apară cererea și inelul de logodnă. Desigur, cărticica poate fi personalizată în funcție de dorințele celui care realizează această cerere.

Pe același principiu au funcționat și primele desene animate, motiv pentru care acest tip de cerere în căsătorie permite o întoarcere imaginară în epoca trecută, dar interpretată într-o manieră interesantă.

  1. Plimbare cu elicopterul

Dacă partenerei tale nu îi este frică de înălțime, atunci poți organiza o plimbare surpriză în nemărginimea cerului. Imaginează-ți doar cât de romantic va fi să priviți cerul aproape de apus, în timp ce te pregătești să scoți inelul de logodnă și să faci cererea în căsătorie. Dacă nu ai reușit să rezervi turul în apropiere de momentul apusului, atunci poți crea mesajul ”Vrei să te căsătorești cu mine” undeva pe o pajiște peste care veți survola.

Din moment ce vremea este schimbătoare, ia în calcul și un plan B. De exemplu, dacă va începe să bată vântul, elicopterul va fi nevoit să aterizeze, motiv pentru care există posibilitatea să nu mai poți desfășura activitățile plănuite inițial. De aceea, rezervă o seară la restaurant pentru a te asigura că vei putea scoate inelul să o ceri în căsătorie.

  1. Cerere în căsătorie cu ajutorul animalului de companie

Ce poate fi mai adorabil decât o cerere în căsătorie, în care animalul de companie (al tău/ al ei) este cel care aduce inelul sau care arată mesajul? Drăgălășenia acestuia va adăuga note de sinceritate și inocență în momentul de cerere în căsătorie. 

Dacă nu aveți animale de companie, dar vă doriți, atunci acesta este momentul în care să oferi unul, la care să atașezi mesajul și cutia cu inelul de logodnă. Și aici posibilitățile de creare a mesajului sunt nelimitate (fie personalizezi mesajul pe zgardă/ hăinuța animalului, fie atașezi o felicitare, etc). 

Atunci când incluzi animalul de companie în cererea în căsătorie, trebuie să te asiguri că că nu este anxios în ziua respectivă. De aceea, exersează înainte de marele evenimente și fii sigur că va primi recompensă pentru ajutorul pe care ți-l oferă.

  1. La mare, sub cerul înstelat

Deși poate să pară clișeic, marea rămâne printre locurile preferate de mulți pentru o cerere în căsătorie. Începe evenimentul cu o cină organizată la apus, pe plajă, când cerul prinde nuanțe romantice, iar atmosfera devine idilică. 

Adaugă pasiune în această cină savurând un vin parfumat și stârnește papilele gustative cu ajutorul unor feluri de mâncare aromatice. Pentru un plus de magie, poți adăuga și câteva lumânări. Odată ce s-a întunecat și cerul devine înstelat, este momentul perfect pentru a o cere în căsătorie.

  1. La munte, pe „vârful lumii”

Dacă sunteți pasionați de drumeții, un alt mod inedit constă într-o plimbare spre vârful unui munte. Pentru persoanele mai curajoase, se poate opta și pentru escaladare către vârful unui munte. 

Ajunși pe vârful muntelui, într-o atmosferă plină de adrenalină și înconjurați de frumusețile naturii, cererea în căsătorie va fi cu adevărat epică și memorabilă.

  1. La bibliotecă

Pentru iubitorii de lectură, biblioteca este un univers al imaginației, unde devin exploratori în mrejele istoriei, științei sau ficțiunii. Astfel, biblioteca ar putea fi acel loc în care cererea în căsătorie devine în esență o poveste, ce va rămâne întipărită pentru totdeauna.

  1. Într-o galerie de artă 

Închiriază o galerie de artă și creează o expoziție personalizată cu fotografii (sau dacă îți permite bugetul cu tablouri pictate) cu chipul persoanei iubite sau cu momentele petrecute împreună, pe care să o instalezi în ultima încăpere din galerie. Finalizează turul cu o cină romantică, moment în care o vei cere în căsătorie. 

  1. Cu tematică de film sau de joc

Dacă persoana iubită are un film preferat sau aveți un joc pe care ambii îl adorați, atunci un mod inedit de cerere în căsătorie este ca aceasta să aibă tematica filmului/ serialului sau jocului preferat. La fel ca într-o bibliotecă, cererile în căsătorie cu tematică transpun iubirea din realitate într-un univers ludic și creativ, menit să o transforme într-o poveste pe care să o ții minte toată viața.

  1. Cu balonul cu aer cald

Asociate cu romantismul și adrenalina, plimbările cu balonul cu aer cald reprezintă un mod fascinant ideal pentru o cerere în căsătorie. Priveliștea, entuziasmul de a pluti și senzațiile obținute dintr-o astfel de experiență creează o atmosferă romantică de neuitat, demnă pentru o cerere în căsătorie.

  1. Într-un lan de flori

Florile, prin culorile și speciile lor, transmit un mesaj mai profund decât o pot face cuvintele. Specialiștii sunt de părere că florile au capacitatea de a schimba instant starea de spirit, aducând fericire în universul oamenilor. 

De aceea, o cerere în căsătorie într-un lan de flori va îmbogăți momentul cu emoții profunde. De asemenea, floarea potrivită poate deveni locul în care să așezi inelul de logodnă. Creând un spectacol de culoare și parfum, cererea de căsătorie va fi cu adevărat surprinzătoare pentru persoana iubită.