Diamantul

Povestea dimantului începe chiar de la numele său: cuvântul provine din grecescul "adamas", adică neînvins, indestructibil, iar în alte limbi, precum sanscrită sau arabă, denumirea pune în valoare aceeaşi duritate a acestei pietre preţioase. Nici nu e de mirare, pentru că diamantul poate atinge duritatea maximă, zece pe scara Mohs. Patru sunt însă criteriile prime: greutatea în carate, culoarea, claritatea şi tăietura.

Diamantele conferă încredere

Doar este piatra perfecțiunii, nu? Diamantul îți dă încredere în propriile forțe. Asta te va ajuta să-ți clarifici gândurile și să ai o minte limpede.

Transformă stările negative în pozitive

Diamantele au această caracteristică extraordinară de a transforma energiile negative în energii pozitive. Tot acest proces sporește concentrarea și dă tuturor trăirilor o nuanță mult mai puternică.

Intensifică relațiile

Diamantul este un puternic simbol al dragostei. Incă din antichitate el era oferit ca simbol al dragostei, speranței si încrederii. Reprezintă un bun liant relațional și ajută la durabilitatea mariajelor și a relațiilor. Nu degeaba, inelele de logodnă sunt de cele mai multe ori inele cu diamant.

Imbunătățește sanătatea fizică si mentală

Se spune că orice piatră prețioasă are efecte unice asupra sănătății fizice. Diamantul ajută la diminuarea afecțiunilor articulare și musculare și este benefic pentru aparatul auditiv si respirator.

Aduce noroc, prestigiu și prosperitate

Diamantul este piatra prețioasă a oamenilor de succes. El îmbunătățește parteneriatele, conferă succes purtătorului și îi aduce noroc. Mai poate fi denumit și piatra succesului.

Există astfel numeroase motive pentru care atât femeile cât și barbații își doresc diamante.

 

imagine

 imagine

Safirul

Piatra prețioasă a celor născuți în septembrie, safirul a fost vreme îndelungată simbolul castității și al spiritului justițiar.

Denumirea de „safir” provine din latinescul „safirus” și din grecul „safeiros” însemnând „piatră albastră”.

Safirele simbolizează loialitatea, noblețea, sinceritatea și integritatea. Ele ajută mintea să se mențină veșnic trează, spiritul să nu se abată și canalizează energiile pozitive.

Safirul a ajuns să simbolizeze dragostea fidelă, Napoleon Bonaparte dăruind iubitei sale Josephine un inel de logodnă cu safir tăiat „pară” în 1796. În epoca victoriană inelele de logodnă cu un safir înconjurat de diamante într-un model floral erau la modă, iar în zilele noastre, Prințul William i-a dăruit lui Kate Middleton un inel de logodnă cu safir în 2010. Tot în acest spirit al iubirii sincere și loiale, safirul se dăruiește la aniversarea a cinci ani și patruzeci și cinci de ani de la căsătorie.

Safirul este alegere excelentă și practică pentru inelele de logodnă și pentru orice bijuterie.

Safirul este o piatra a întelepciunii, fiecare culoare având propria sa înțelepciune. Această piatră îmbunătățește atenția și calmează mintea, alungând gândurile negative și tensiunile mentale.

imagine

imagine

Rubinul

Cunoscut din Antichitate, adorat pentru frumusețea lui misterioasă și temut pentru puterile sale magice, rubinul a scris legende și istorii pline de farmec.

La fel de iubit ca diamantul, rubinul a fost considerat secole de-a rândul regele nestematelor și a fost purtat cu mândrie de capetele încoronate, de papi și de cardinali.

Culoarea lui de un roșu profund, cu străluciri mistice, fascinează și intrigă, totodată, și nu este de mirare că piatra focului a fost legată de istoria omenirii încă de la începuturile ei. O legendă indiană spune că rubinele au fost create odată cu omul, să îi protejeze inima și sângele care îi dau viață, energia și vitalitatea.

Rubinul, paza împotriva pericolelor

Rubinul nu lipsea niciodată din bijuteriile regale și de pe coroanele princiare. Regii erau sfătuiți să poarte obligatoriu rubine, lângă inimă, pentru a-și proteja viața.

Protectorul îndrăgostiților

În Evul Mediu, rubinul a început să fie asociat cu pasiunea, cu dragostea și cu logodna. Tinerii erau sfătuiți să îl poarte pe un inel sau la o brățară, dar întotdeauna la mâna stângă, pentru a fi în legătură directă cu bătăile inimii. Iubirea era protejată de un rubin binecuvântat la biserică, în timpul slujbei de logodnă, iar îndrăgostiții aveau să se bucure toată viața de puterea pietrei prețioase, care le aducea armonie, fericire și prosperitate.

imagine

 imagine

Smaraldul

Smaraldul este considerat cea mai prețioasa piatră din grupul Beryl format din rubin, safir și smarald. Numele provine din vechiul cuvânt francez „esmeralde” și din cuvântul grecesc „smaragdos”, care înseamnă piatră verde.

Culoarea verde a smaraldului este de neegalat în lumea pietrelor prețioase, ea clasificându-se pe locul 2 dupa diamant ca și valoare.

Numeroase povești fantastice s-au creat în jurul smaraldului. Încă din timpuri foarte îndepărtate, smaraldul a fost o piatră apeciată pentru unicitatea culorii si frumusețea hipnotizantă.

Smaraldul este piatra prețioasă apreciată în randul cuplurilor moderne care optează pentru un inel în stil Solitaire, cu piatră rotundă sau taieturi non-tradiționale, cum ar fi taietură princess cut, taietură parfă sau taietură smarald care este cea mai populară in rândul smaraldelor, numindu-se dupa piatra prețioasă.

imagine

imagine

imagine