Kara Diamond Kara Diamond

Personalizare

O bijuterie cu diamante te face sa te simti remarcat(a), pretuit(a) si reprezinta o alternativa pentru cadourile memorabile, dar si o dovada de rafinament.

In ultimii ani, personalizarea bijuteriilor cu diamante a devenit un trend, mai ales pentru ca exprima sentimentele celui care le ofera sau le poarta, dand o nota aparte oricarui cadou. Bijuteriile personalizate devin mai originale si le amplifica simbolistica emotionala.

Personalizarea bijuteriilor poate insemna alegerea nuantei de aur (galben, alb sau rose) sau a unui anumit tip de piatra pretioasa (diamant, smarald, rubin, safir). Cereti explicatii amanuntite despre bijuteria sau diamantul pe care urmeaza sa-l achizitionati. Va recomandam sa nu faceti alegerea unui diamant in functie de pret, ci ghidandu-va de cei 4 C: Carat, Culoare, Claritate si Taietura (Cut).

In cazul diamantelor, nu marimea este cel mai important element, ci calitatea acestora.

De exemplu, un diamant de 0.50 ct. poate sa fie cu mult mai scump decat un diamant de 1,60 ct., dar inferior calitativ.

CARATUL: Caratul reprezinta greutatea diamantelor si a pietrelor pretioase, fiind un criteriu important in evaluarea unui diamant. In functie de claritate si culoare, pretul unui carat compus dintr-o singura piatra poate varia de la 300 de Euro pana la 18.000 de Euro. De asemenea, o piatra de 1 carat este de patru ori mai valoroasa decat 1 carat compus din patru diamante mai mici.

carate

CULOAREA: Culoarea diamantelor este una dintre cele mai misterioase si interesante caracteristici. Fiecare etalon de culoare indica punctul cel mai inalt sau cel mai scazut.

culoare

Un diamant nu este slab calitativ, daca este galbui. Pur si simplu, valoreaza mai putin pentru ca cererea este mult mai mare pentru diamantele rotunde lipsite de culoare, albe. Pe plan comercial, diamantele colorate intens sunt cunoscute sub numele de “fancy colors”. Datorita raritatii lor, diamantele sunt foarte apreciate, mai ales cand culoarea imprastie o saturatie intensa. Paleta de culori a unui diamant este foarte variata, de la roz la rosu, albastru, portocaliu, verde, galben si maro pana la negru. Cele mai rare culori ale diamantelor naturale sunt: rosu, portocaliu, roz, verde, albastru si purpuriu. Totusi, diamantele albe, tranparente sunt cele mai comune si mult mai accesibile ca pret in raport cu cele colorate. Diamantul alb este singura piatra pretioasa, a carei lipsa de culoare ii sporeste valoarea.

CLARITATEA: Claritatea unui diamant este data de prezenta sau absenta imperfectiunilor, adica a incluziunilor interne si externe vizibile cu lupa de magnificatie 10X si/sau alte instrumente. Aproape toate diamantele contin urme facute intr-o fractiune de secunda, urme de carbon necristalizat sau mici incluziuni de cristal sau alte elemente. Aceste amprente lasate de natura fac ca fiecare diamant sa fie unic in felul lui. Cu cat imperfectiunile sunt mai putine, cu atat diamantul va fi mai rar si mai scump.

incluziuni

TAIETURA: Pana in anul 1919 a fost folosita taietura veche (old cut), care are o forma mai neregulata si imperfecta. Specific diamantelor cu taietura veche, intalnim coroana foarte inalta, rondistul gros si neregulat, iar pavilionul gros si foarte greu in raport cu simetria diamantului. In prezent, aceste diamante nu se mai incadreaza in lista de preturi Rapaport. Taietura moderna briliant este considerata taietura ideala pentru ca pune in valoare la maxim dispersia naturala specifica a luminii caracteristica diamantului, oferindu-i acestuia un “foc” si o stralucire de neegalat. Taietura briliant imbina din toate punctele de vedere proprietatile unice ale diamantelor ca reflexie, simetrie si dispersie a luminii. Unghiurile si proportiile precise fac ca diamantul sa aiba mult mai multa adancime decat unul cu taietura veche.

taieturi

Tinand cont de toate aceste criterii, Kara Diamond are posibilitatea de a va oferi bijuteriile cu diamante mult visate in cel mai scurt timp posibil, la preturi de producator. Daca nu ati gasit ceea ce va doreati in unul dintre showroom-urile Kara Diamond, expertii nostri va pot personaliza bijuteria dupa cerintele Dumneavoastra si bugetul in care doriti sa va incadrati. Avand o poza sau o schita, va punem la dispozitie serviciile noastre pentru a purta o bijuterie care sa va reflecte personalitatea si stilul.