Inelul pe care îl purtați este însăși reflexia stilului ce vă definește, iar diamantele exercită asupra stării dumneavoastră de spirit un soi indescriptibil de fascinație.
Modern, clasic sau vintage? Solitaire sau încrustat cu zeci de diamante laterale? Aur alb, galben sau rosé?
Oricare dintre aceste caracteristici veți alege, un lucru este sigur:
inelul dumneavoastră-este stilul dumneavoastră!
Există o multitudine de caracteristici și setări după care vă puteți personaliza inelul, care pot deveni, pur și simplu, copleșitoare.

Kara Diamond este ghidul dumneavoastră devotat în lumea diamantelor și vă dezvăluim secretele de făurire ale unui inel.

  • Montarea tip Solitarie

Setarea cea mai clasică și comună a diamantelor, specifică inelelor solitaire sau inelelor de logodnă, are loc atunci când bijuteria este complet finisată. Ghearele, care pot fi pătrate, rotunde, plate sau în formă de V(caracteristică pentru diamantele ce au tăietură princess) sunt prelungirea unui coșuleț de susținere a diamantelor. Cu un număr cuprins între 4-6-8, ghearele de aur permit pătrunderea luminii din toate unghiurile poziționării bijuteriei și diamantul reflectă mai multă strălucire.
Dacă aveți un stil de viață activ, un inel cu diamantele prins în gheare este alegerea și achiziția perfectă, deoarece acestea nu se agață în țesăturile hainelor.

imagineimagineimagine

  • Setarea în casetă/bezel

Această metodă de montare a diamantului se numește prindere în ,,ochi de pisică,,. Este o setare mult mai complicată și necesită folosirea instrumentelor foarte precise pentru trasarea și găurirea ireproșabilă a aurului, ce va fi adaptată la dimensiunea diamantului ce urmează să fie montat.
Ca și tipul de montare în gheare, această setare este ideală pentru stilul de viață activ și pentru doamnele ce practică toate tipurile de sport fără a renunța la bijuterii.

imagineimagine

  • Setarea tensionată

Denumirea de ,,setare tensionată,, se datorează benzii metalice care fixează diamantul într-o poziție fixă, suspendându-l între cele două laturi metalice. Cu ajutorul laserelor folosite pentru a calibra dimensiunile exacte ale diamantului, bijutierul taie cu ușurință mici canale în părțile laterale ale benzii metalice, oferind o doză suplimentară de securitate și duritate diamantului montat pe bijuterie.

imagineimagine

  • Setarea de tip canal

Setarea nestamatelor prin metoda canalului este cea mai sigură metodă de a îmbogăți un inel cu mai multe diamante. Specifică pentru inelele eternity, diamantele sunt montate de-a lungul întregii benzi metalice ale inelului, cât mai apropiate între ele. Sau, dacă alegerea dumneavoastră înclină balanța în favoarea diamantelor setate prin canal, verighetele, cu un diamant central de dimensiuni mai mari, vor reprezenta alegerea ideală pentru începutul poveștii dumneavoastră.

imagineimagine

  • Setarea pavé

Provine din cuvântul francez "paver" și se traduce ,,a pava,,. Această setare se caracterizează prin fixarea strânsă a diamantelor mici în ghearele de metal prețios ce au o vizibilitate minimă. Datorită acestei tehnici de montare, diamantele au un aspect de strălucire continuă. În cazul în care alegeți diamante de dimensiuni extrem de mici pentru a vă personaliza inelul, setarea va fi de tipul micro-pavé.

imagineimagine

  • Setarea circulară

Această metodă presupune montarea mai multor nestemate în jurul diamantului central. Dacă bugetul nu vă permite achiziționarea unui inel cu un singur diamant mare și doriți ca bijuteria să atragă toate privirile, setarea circulară este ideală, deoarece face ca diamantul central să pară de dimensiuni mult mai mari decât este în realitate. O dublă setare circulară presupune două rânduri concentrice de diamante, aflându-se, în acest caz, în combinație cu setarea pavé.

imagineimagineimagine

  • Setarea catedrală

Una dintre cele mai frumoase și elegante, setarea de tip catedrală este alegerea ideală în cazul achiziționării unui inel de logodnă. Asemănător cu arcurile catedralelor, bijuteriile setate prin această metodă includ două suporturi de aur pentru a fixa cu exactitate diamantul și pentru a-i oferi o doză suplimentară de susținere. Arcurile adaugă înălțime diamantului și pot fi așezate orizontal, pot avea vârfuri sau pot fi în modul de tensiune.

imagineimagineimagine

  • Setarea bară

Spre deosebire de setarea de tip canal, montarea în formă de bară a diamantelor presupune plăcuțe din aur până în vârful acestora, separând fiecare nestemată pentru a le evidenția.

imagineimagine

  • Setarea cu 3 pietre

Setarea cu trei pietre este versatilă, perfectă pentru inelul de logodnă sau o aniversare. Cele trei pietre, stabilite strâns împreună, se spune că simbolizează trecutul, prezentul și viitorul cuplului. De regulă, piatra centrală este un diamant cu tăietura round sau princess, de dimensiuni mai mari decât celelalte două pietre laterale. După design-ul ales de dumneavoastră, putem personaliza bijuteria și pietrele de lângă diamant pot fi safire, rubine, smaralde sau, de ce nu, toate trei să fie diamante.

imagineimagine