Procedeul de personalizare a bijuteriilor prin gravarea diferitor semne simbolice își are originea în Evul Mediu, unde familiile de nobili gravau bijuteriile, pentru a putea fi identificat clanul din care provine persoana purtătoare.
   De-a lungul timpului, această meserie străveche, transmisă din generație în generație, ce presupune talent înnăscut și iscusință, a fost preluată și prelucrată cu metode și tehnici noi, pentru a putea fi create bijuterii personalizate într-un mod unic.
Kara Diamond vă invită într-o nouă călătorie în lumea diamantelor, pentru a descoperi metodele, tehnicile și echipamentele utilizate în gravarea bijuteriilor.

        Mașinile de gravat

  În atelierele Kara Diamond se utilizează tehnică de ultimă generație pentru a putea fi create bijuterii unice și personalizate. Astfel, gama largă de mașini cu laser pentru gravat, de la pantografe și mașini de gravat manual, până la soluții de micro-prelucrare, asigură reproducerea exactă a mesajului dorit pe bijuteria preferată.
În cadrul fiecărei mașini există un program modern de compoziție, care oferă o listă lungă de simboluri și fonturi pentru a permite un proces rapid și profesional de gravare.

imagine

 

      Mașini de gravat de înaltă precizie cu bijuterii

   Datorită durității diamantului, acesta poate fi tăiat și șlefuit doar cu ajutorul altui diamant. Din acest motiv, Kara Diamond utilizează mașini de înaltă precizie pentru gravare, care au în structură diamante. Precizia de gravare și atenția la detaliile mici este primordială, motiv pentru care mașinile noastre cu diamante ating o precizie mai mică de 0,1 mm. Acestea absoarb vibrațiile generate în procesul de gravare, asigurând cea mai înaltă calitate a design-ului dorit de client.

    Bijuterii personalizate cu mesaje scrise manual

  Tinerii îndrăgostiți, care sunt în căutarea verighetelor ideale, își pot exprima dragostea nemărginită printr-un mesaj scris manual.
Mașinile noastre de gravat cu laser reproduc cu exactitate liniile simbolurilor scrise de dumneavoastră.
  De cele mai multe ori, gravarea manuală implică costuri mai ridicate, deoarece se depune o muncă asiduă și precizie. Gravarea mesajelor cu ajutorul tehnicii ce presupune utilizarea laserului este cu mult mai fină, utilizându-se în cazul gravării verighetelor.

imagineExpertul nostru în diamante, precum și reprezentantul brand-ului, Dl. Huseyin Karabacak, vă oferă consultanță cu privire la gravarea bijuteriilor. Mesajele și simbolurile pot fi sculptate cu profesionalism și exactitate, dar trebuie să luați în calcul mai multe criterii în funcție de care se realizează acest proces:

  • Lățimea bijuteriilor (inele de logodnă, verighete, brățări sau coliere)
  • Structura bijuteriilor
  • Complexitatea simbolurilor și a mesajelor (în cazul în care inelul are o lățime mică, se va reduce numărul caracterelor)
  • Fonturile alese pentru a inscripționa mesajul.

 

Industria bijuteriilor este în continuă extindere, înregistrând dimensiuni colosale. De aceea, Kara Diamond, unicul showroom privat de diamante din România, își propune realizarea celor mai frumoase bijuterii cu design personalizat. În atelierele proprii, cu tehnică de ultimă generație, cu o precizie uimitoare și atenție deosebită acordată dorințelor clienților, experții Kara Diamond investesc muncă și dăruire, pentru ca dumneavoastră să vă bucurați de aceste comori și să fiți mereu învăluiți de emoții rafinate.

imagine

imagine